Izobrazba kao pedagoški proces intelektualnog formiranja osobnosti, s naobrazbom kao rezultatom tog procesa, je nešto predivno što možemo konzumirati na dnevnoj bazi, a uglavnom je više pitanje volje nego vremena ili novaca.

Danas se susrećemo sa neizmjernim bogatstvom ponude tečajeva, seminara, webinara i inih načina za prijenos znanja i vještina. Pa čak i na relativno malom domaćem tržištu možemo pronaći pregršt svega, od osnova informatike pa do usko specijaliziranih predavanja.

Dobro ok, a gdje je tu bar jedna mana? Mana uglavnom nije cijena (u slučaju da ste pomislili da radimo damping), mana je obaveza. Obaveza nazočnosti u određeno vrijeme na određenom mjestu i to sve u određenom kontinuitetu bez ikakve mogućnosti za fleksibilnost. Misao izrečena primjerom: uplatili ste tečaj „osnove uredskih aplikacija“ 5 dana po 3 sata... 4. dan niste mogli doći... ostali ste bez znanja o excelu... žao nam je.

Ok, još nešto? Da. Na takvim obvezujućim tečajevima, koje pohađate kako bi nadogradili svoje znanje iz određenog područja, uglavnom odslušate pola toga što već znate. Ne postoji mogućnost za fokusiranje na određeni problem i kako riješiti isti. Misao izrečena primjerom: redovito koristite tablični kalkulator za jednostavnije tablice, sada Vam npr. treba „uvoz i konsolidacija podataka iz baze u željenu tablicu izračuna“, to ćete naravno naučiti na regularnom tečaju, 3. ili 4. dan, prvih par dana ćete slušati o tome kako napraviti tablicu.

Pa tako nešto mogu vidjeti na Youtube! Naravno da da. Ima jako puno informatičkih stručnjaka iz Indije koji snimaju svoj monitor mobitelom i objašnjavaju na nekom jeziku. Sretno s time!

A što Vi nudite? Prije svega nudimo vremenske termine prilagođene vremenu klijenta, nudimo dolazak u Vaš prostor, te izobrazbu na opremi sa kojom ste navikli raditi. Nudimo usredotočenost na točno ono što želite naučiti. Ni jedna naša „lekcija“ ne počinje sa:“U početku je Zemlja bila užarena lava...“.

Gdje su tu prednosti? Prednost je da ne morate ići nikud, mi dođemo k Vama. Doći ćemo k Vama onda kada Vama to odgovara, a zadržati ćemo se upravo onoliko koliko je potrebno da „prebacimo“ znanje iz točno onog segmenta koji ste željeli. Ništa više, ništa duže.

Koja područja obuhvaćate? Ona koja su moguća na terenu, kako za individualni pristup „1 na 1“ tako i za grupna predavanja, a počevši od najosnovnijih osnova, pa preko početnog i naprednog korištenja uredskih programa, sve do predavanja o informatičkoj sigurnosti. Fleksibilni smo i po tim pitanjima, a sve možemo dogovoriti i prilagoditi Vašim potrebama.

Ima nešto što posebno volite? Da, informatičku sigurnost. Nažalost uglavnom liječimo posljedice, umjesto da stignemo preventivno djelovati.

Aj još nešto pametno za kraj! Nije znanje znanje znati, nego je znanje znanje drugima dati. Eto.